27.4.15

Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Oberhausen



61ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Oberhausen
13 & 14 Μαΐου 2015, και ώρα 20:30
στο Ίδρυμα ARTos

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Oberhausen αποτελεί κομμάτι του έντονα φορτισμένου τομέα των ταινιών μικρού μήκους για πάνω από 50 χρόνια τώρα. Λειτουργεί σαν καταλύτης και βιτρίνα για τις σύγχρονες εξελίξεις, ένα φόρουμ για συνήθως έντονες συζητήσεις, ένα μέσο ανακάλυψης νέων τάσεων και ταλέντων, και ένας από τους σημαντικότερους θεσμούς ταινιών μικρού μήκους σε όλο τον κόσμο. Κατά μέσο όρο, περίπου 6.000 ταινίες υποβάλλονται ετησίως, περίπου 500 ταινίες προβάλλονται στο πλαίσιο των προγραμμάτων του φεστιβάλ ενώ οι πάνω από 1.100 διακεκριμένοι επαγγελματίες αυτής της βιομηχανίας αποτελούν την απόδειξη.

Εδώ και πέντε δεκαετίες, το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Oberhausen έχει γίνει μια από τις πιο  σεβαστές εκδηλώσεις ταινιών ανά το παγκόσμιο - ένας χώρος όπου δημιουργοί ταινιών και καλλιτέχνες, από τον Roman Polanski μέχρι τη Cate Shortland, από τον George Lucas μέχρι τη Pipilotti Rist, έχουν παρουσιάσει τις πρώτες τους ταινίες. Το Oberhausen έχει καταφέρει να υποκινήσει διάφορες πολιτικές και αισθητικές εξελίξεις, όπως για παράδειγμα μέσω του Oberhausen Μανιφέστο, το οποίο είναι ίσως το πιο σημαντικό ομαδικό έγγραφο στην ιστορία του γερμανικού κινηματογράφου. Ο προσεκτικός προγραμματισμός και η πρωτοποριακή επιλογή των θεμάτων συνέβαλε στη κατοχύρωση  της αποκλειστικής θέσης του Φεστιβάλ σε μια όλο και πιο απρόβλεπτη αγορά.

Το Ίδρυμα ARTos,σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Goethe παρουσιάζει για πρώτη φορά δύο προγράμματα προβολών του Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Oberhausen, τα οποία θα προβληθούν στις 13 & 14 Μαΐου 2015, στο Ίδρυμα ARTos, Λευκωσία. Περαιτέρω προβολές στην Κύπρο στις 5 Ιουνίου 2015 στον Πολιτιστικό Χώρο ΤΕΧΝΟ.ΠΟΛΙΣ 20, Πάφος και στις 7 & 8 Ιουνίου στο Μουσείο Πιερίδη, Λάρνακα, σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Λάρνακας.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Oberhausen λαμβάνει χώρα μέσα στα πλαίσια του 7ου X-Dream Festival.
13 & 14 Μαΐου 2015,  και ώρα 20:30,  στο Ίδρυμα ARTos

Είσοδος Ελεύθερη
Αγγλική & Γερμανική Γλώσσα

Αγγλικοί Υπότιτλοι

No comments:

Post a Comment