9.6.15

Trio Levante | 8 Ιουνίου 2015

Αφιέρωμα στους  συνθέτες Π. Τούντα, Δ. Σέμση και Γ. Δραγάτση
Με τους Τρίο Λεβάντε
8 Ιουνίου 2015, και ώρα 20:30

στο Ίδρυμα ARTos

Το Ίδρυμα ARTos και οι Τρίο Λεβάντε  (Πέτρος Κουλουμής, Παύλος Μιχαηλίδης, Παντελής Ιωνάς) σας προσκαλούν σ’ ένα ιδιαίτερο και ξεχωριστό αφιέρωμα στους μικρασιάτες συνθέτες Παναγιώτη Τούντα,  Δημήτριο Σέμση (Σαλονικιό) και Γιάννη Δραγάτση (Ογδοντάκη), τους ανθρώπους που έθεσαν τις βάσεις για την εξέλιξη του αστικού λαϊκού τραγουδιού. Η εκδήλωση θα λάβει χώρα την Δευτέρα, 8 Ιουνίου και ώρα 20:30 στο Ίδρυμα ARTos, μέσα στα πλαίσια του 7ου X-Dream Festival.

Βιογραφικό Τρίο Λεβάντε
Το μουσικό σχήμα Τρίο Λεβάντε δημιουργήθηκε τον Νοέμβριο του 2014 από τους μουσικούς Πέτρο Κουλουμή (τραγούδι- λαούτο), Παύλο Μιχαηλίδη (βιολί -τραγούδι) και Παντελή Ιωνά (μπάντζο,κιθάρα,ούτι, τραγούδι), οι οποίοι για χρόνια ασχολούνται με το σμυρναίικο, το προπολεμικό ρεμπέτικο και το ρεμπέτικο τραγούδι συμμετέχοντας σε διάφορα άλλα μουσικά σχήματα.
Ως αποτέλεσμα της αγάπης που τρέφουν για τη σπουδαία αυτή κληρονομιά της σμυρναίικης και ρεμπέτικης σχολής, ο Πέτρος, ο Παύλος κι ο Παντελής στοχεύουν στην περαιτέρω διερεύνηση της περιόδου, έχοντας σαν αρχή την ακριβέστερη προσέγγιση του παλιού ήχου και τρόπου ερμηνείας των τραγουδιών με τη λιτότητα των οργάνων που ηχογραφούσαν την εποχή εκείνη οι μεγάλοι δημιουργοί τους. Ούτως ώστε ο ακροατής να έρθει σε επαφή με τον μουσικό πλούτο, τους δημιουργούς και τους τραγουδιστές της εποχής μέσα από τη γνησιότητα, την αυθεντικότητα και την εκφραστική ειλικρίνεια που προτείνουν οι Τρίο Λεβάντε.



Παναγιώτης Τούντας (1886-1942), Δημήτρης Σέμσης (1883-1950), Ιωάννης Δραγάτσης (1885-1958)
Ο Παναγιώτης Τούντας, ο Δημήτρης Σέμσης κι ο Ιωάννης Δραγάτσης είναι τρεις από τους σημαντικότερους συνθέτες της Μικράς Ασίας. Μετά τη μικρασιατική καταστροφή εγκαταστάθηκαν στην Ελλάδα και με την ταύτόχρονη εγκατάσταση διαφόρων δισκογραφικών εταιρειών του εξωτερικού ανέλαβαν διευθυντές ρεπερτορίου. Ως αποτέλεσμα, έχουμε την ηχογράφηση του συνόλου των πρώιμων ρεμπέτικων της Σμύρνης και της Πόλης, αλλά και την ανάδειξη τραγουδιστών, ορχήστρων και μουσικών που σε συνεργασία με ντόπιους μουσικούς έθεσαν καίρια πόστα στην παραγωγή έθεσαν τις βάσεις για την εξέλιξη του αστικού λαϊκού τραγουδιού.


Δευτέρα, 8 Ιουνίου 2015, και ώρα 20:30, στο  Ίδρυμα ARTos.
Μέσα στα πλαίσια του 7ου X-Dream Festival
Είσοδος: €10
Προπώληση εισιτηρίων/Κρατήσεις: 99 327187

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο 99 327187 ή μέσω email στο petroslazarou@gmail.com



No comments:

Post a Comment