22.10.20

Τα Δεκάχρονα του Moving Silence (ΕΛ)



Τα Δεκάχρονα του Moving Silence
1η Νοεμβρίου 2020 και ώρα 20:30,

 στο ARTos

 

Μια βραδιά αφιερωμένη στη σύγχρονη κινούμενη εικόνα  και τον πειραματικό ήχο.

Σε συνέχεια της μεγάλης επιτυχίας του Moving Silence στην Κύπρο τα τελευταία εννέα χρόνια στο ARTos, το Moving Silence πραγματοποιείται φέτος για δέκατη συνεχή χρονιά σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Γκαίτε.  Την Κυριακή, 1  Νοεμβρίου 2020 στις 20:30 στο ARTos, μουσικοί και συνθέτες θα συναντηθούν για να ερμηνεύσουν ζωντανά στο κοινό μουσική που συνέθεσαν ειδικά για ταινίες χωρίς ήχο σύγχρονων δημιουργών της επιλογής τους.  Οι θεατές θα έχουν μια μοναδική εμπειρία όπου οι μουσικοί ερμηνεύουν ζωντανά τη μουσική τους ενώ γίνεται παράλληλη προβολή της ταινίας που επέλεξαν και τους ενέπνευσε.  Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά θα μεταδοθεί ζωντανά στον ιστότοπο του Φεστιβαλ  Freiraum (www.freiraumfestival.eu), όπου θεατές σε όλη την Ευρώπη θα έχουν την ευκαιρία να συνδεθούν και να απολαύσουν τη ζωντανή παράσταση.

Κάθε ύφος εικόνας μπορεί να ωφεληθεί από τη γλώσσα του ήχου, ψηφιακού ή αναλογικού. Οι ζωντανές παραστάσεις ενισχύουν τα φιλμς καθώς οι μουσικοί μπορούν να φέρουν μια νέα πνοή ζωής στον “βωβό” κινηματογράφο, που, δυστυχώς, έμεινε σιωπηλός για πολύ καιρό. Ενθαρρύνοντας τη συνεργασία και ανταλλαγή μεταξύ μουσικών, καλλιτεχνών και κινηματογραφιστών, και αφήνοντας χώρο στο ζωντανό αυτοσχεδιασμό, η πλατφόρμα Moving Silence καλεί  το κοινό να έρθει σε επαφή με νέες οπτικοακουστικές εμπειρίες, όπου ο ήχος και η εικόνα θα συναντηθούν με ασυνήθιστο και απροσδόκητο τρόπο.


Συμμετέχοντες μουσικοί:

Αλέξια Βασιλείου, Ανδρέας Μουστούκης, Τάσος Στυλιανού, Νεκτάριος Ροδοσθένους, Στεφάνη Αλέξη, Αχιλλέας Κεντώνης, Σίμος Τζιακούρης, Αριάδνη Παπαντωνίου, Mari Derderyan, Σπύρος Χαραλάμπους, Γιώργος Σάββα, Ερατώ Μουστούκη, Χάρης Σοφοκλέους

 

Συμμετέχοντες σκηνοθέτες:

Ruben Seca, Daniel Levi, Matthias Fritsch, Nikki Schuster, Wojtek Skowron, Florian Groll

 

Τι είναι το Moving Silence;

Η πλατφόρμα κινηματογραφιστών και μουσικών Moving Silence  ιδρύθηκε το 2009 στο Βερολίνο από τον μουσικό Marco Brosolo, τον κινηματογραφιστή Matthias Fritsch και τον παραγωγό Federico Bassetti με σκοπό να συνδέσει τις ρίζες του κινηματογράφου με την αισθητική της σύγχρονης εικόνας, τη ζωντανή παραγωγή μουσικής και πιθανές νέες τεχνολογίες. Είναι μια ποιητική, διαπολιτισμική προσπάθεια συνεργασίας σε μία εποχή υπερφορτωμένη με πληροφορίες.  Αγκαλιάζει τον πειραματισμό και τη συγχώνευση μεταξύ σύγχρονων μορφών οπτικής και ηχητικής. Εκδηλώσεις του Moving Silence έχουν οργανωθεί σε διαφορετικές ευρωπαϊκές πόλεις.

 

Τι είναι το Φεστιβάλ Freiraum;

Το Φεστιβάλ Freiraum (30 / 10-01 / 11) φέρνει κοντά όλους τους στοχαστές και τους ανθρώπους στον πολιτισμό, καθώς και τις τέχνες από όλη την Ευρώπη. Με περισσότερες από 20  εκδηλώσεις σε όλη την Ευρώπη, 30 ομιλητές και 10 έργα τέχνης ειδικά σχεδιασμένα σε διαδικτυακή μορφή, το Φεστιβάλ δεν ανταποκρίνεται μόνο στη νέα  πραγματικότητα εν μέσω πανδημίας, αλλά και στα κρίσιμα ερωτήματα της εποχής μας.
 

 

1η Νοεμβρίου 2020, 20:30

Είσοδος ελεύθερη


Διοργάνωση:


   


        

                          Με τη στήριξη:

                                                                 

         

No comments:

Post a Comment