2.4.15

Ομαδικό Art Performance

Ομαδικό Art Performance
17 Απριλίου 2015, και ώρα 20:00 (προσέλευση 19:45)
στο Ίδρυμα ARTos

Tο Ίδρυμα ARTos και ο Cyprus International Performance Art Society (CIPAS) συνεργάζονται για την υλοποίηση μιας σειράς ομαδικών εικαστικών performances μέσα στα πλαίσια του 7ου X-Dream Festival. Η πρώτη πραγματοποίηση θα λάβει χώρα την Παρασκευή, 17 Απριλίου 2015 στις 20:00, στο Ίδρυμα ARTos και είναι μια συν-διοργάνωση του Ιδρύματος ARTos και του CIPAS. Ένα ακόμα ομαδικό εικαστικό performance θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια του 3ου Cyprus International Performance Art Festival (CIPAF) που θα λάβει χώρα στις 20 και 21 Ιουνίου , στο Ίδρυμα ARTos.

Το ομαδικό αυτό Εικαστικό Performance είναι ένα έργο performance που διαμορφώνεται μέσα από ιδέες και πρακτικές από το Performance Art και Fluxus, πράγμα που σημαίνει ότι δεν πραγματοποιείται οποιαδήποτε πρόβα προηγουμένως και δεν επαναλαμβάνεται ποτέ το ίδιο performance μετά. Η ιδέα του ομαδικού performance προέκυψε από το εργαστήρι Performance Art της Χριστίνας Γεωργίου, που πραγματοποιήθηκε στο Ίδρυμα ARTos τον προηγούμενο χρόνο. Το ομαδικό performance αποτελείται από 6 συμμετέχοντες, κυρίως εικαστικούς καλλιτέχνες, αλλά και καλλιτέχνες από άλλα καλλιτεχνικά υπόβαθρα, οι οποίοι συμμετείχαν στο συγκεκριμένο εργαστήρι Performance Art. 

O CIPAS έχει ως στόχο να προσφέρει αριθμό ευκαιριών σε καλλιτέχνες, ενώενθαρρύνει σχέσεις με τοπικά, εθνικά και διεθνή δίκτυα. Ο CIPAS είναι μια προσπάθεια για να δημιουργηθεί μια ομάδα ανθρώπων που εργάζονται για την υλοποίηση έργων που εστιάζουν σε ή περιλαμβάνουν το Performance Art κάτω από το πλαίσιο της συνεργασίας και της συμβολής. Ο CIPAS ενθαρρύνει επίσης την πραγματοποίηση διεπιστημονικών έργων τα οποία δημιουργούν πιθανές διασυνδέσεις μεταξύ του Performance Art και άλλων καλλιτεχνικών ή επιστημονικών πρακτικών. Ο CIPAS έχει κάτω από την ομπρέλα του μια σειρά από δραστηριότητες: residencies / ερευνητικά προγράμματα, εκπαιδευτικά προγράμματα / εργαστήρια, εκθέσεις και το ετήσιο Cyprus International Performance Art Festival (CIPAF), που θα πραγματοποιηθεί για 3η φορά τον Ιούνιο του 2015.

Λίγα λόγια για τον CIPAS:
Ο Cyprus International Performance Art Society (CIPAS) ιδρύθηκε το 2013 και είναι ένας εγγεγραμμένος ΜΚΟ / μη-κερδοσκοπικός οργανισμός που δημιουργήθηκε  και είναι αφιερωμένος στο Performance Art. Έχοντας τη βάση του στη Λευκωσία της Κύπρου, η πρωτοβουλία αυτή συγκεντρώνει, υποστηρίζει και διαδίδει το έργο καλλιτεχνών του performance από όλο τον κόσμο, μέσω των δραστηριοτήτων που λαμβάνουν χώρα στην Κύπρο κατά τη διάρκεια του χρόνου. Ταυτόχρονα, προσπαθεί να εμπλέξει το κοινό στη διαδικασία αυτή και τους καλλιτέχνες στην τοπική ιδιαιτερότητα.

O CIPAS έχει ως στόχο να προσφέρει αριθμό ευκαιριών σε καλλιτέχνες, ενώ ενθαρρύνει σχέσεις με τοπικά, εθνικά και διεθνή δίκτυα. Ο CIPAS είναι μια προσπάθεια για να δημιουργηθεί μια ομάδα ανθρώπων που εργάζονται για την υλοποίηση έργων που εστιάζουν σε ή περιλαμβάνουν το Performance Art κάτω από το πλαίσιο της συνεργασίας και της συμβολής. Ο CIPAS ενθαρρύνει επίσης την πραγματοποίηση διεπιστημονικών έργων τα οποία δημιουργούν πιθανές διασυνδέσεις μεταξύ του
Performance Art και άλλων καλλιτεχνικών ή επιστημονικών πρακτικών.

Ο CIPAS έχει κάτω από την ομπρέλα του μια σειρά από δραστηριότητες: residencies / ερευνητικά προγράμματα, εκπαιδευτικά προγράμματα / εργαστήρια, εκθέσεις και το ετήσιο Cyprus International Performance Art Festival (CIPAF), που θα πραγματοποιηθεί για 3η φορά τον Ιούνιο του 2015.



No comments:

Post a Comment